torsdag 29 november 2012

Pepparkaksdeg


Ingredienser:
3 1/2 dl sirap 

2 1/4 dl socker 

300 g smör 

850 g vetemjöl 

3 ägg 

1-2 msk kanel 

1-2 msk nejlikor 

1-2 msk ingefära
5 g bikarbonat


Gör så här:
  • Börja med att koka upp sirap och socker i en kastrull. När de börjar koka, ska du ta av kastrullen ifrån plattan.
  • Lägg i små smörklickar i socker- och sirapsblandningen, och rör om. Låt det sedan svalna så att det är kalare än 68°.
  • Lägg sedan i ägg, kanel, och nejlikor i socker- och sirapsblandningen. Blanda sedan mjölet och bikarbonaten i en annan skål, och rör om.
  • Rör sakta ner mjölblandningen i socker- och sirapsblandningen, och rör om tills det är en jämn deg.
  • Förbered ett mjölat bakbord, och arbeta degen tills den har en fin konsistens.
  • Nu är den färdig, lägg i degen i en plastpåse. Lägg degen i kylskåpet, och låt den var där i en dag.


Jag jobbar med Evelina. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar