Ingredienser:
3
1/2 dl sirap
2
1/4 dl socker
300
g smör
850
g vetemjöl
3
ägg
1-2
msk kanel
1-2
msk nejlikor
1-2
msk ingefära
5
g bikarbonat
Gör
så här:
- Börja med att koka upp sirap och socker i en kastrull. När de börjar koka, ska du ta av kastrullen ifrån plattan.
- Lägg i små smörklickar i socker- och sirapsblandningen, och rör om. Låt det sedan svalna så att det är kalare än 68°.
- Lägg sedan i ägg, kanel, och nejlikor i socker- och sirapsblandningen. Blanda sedan mjölet och bikarbonaten i en annan skål, och rör om.
- Rör sakta ner mjölblandningen i socker- och sirapsblandningen, och rör om tills det är en jämn deg.
- Förbered ett mjölat bakbord, och arbeta degen tills den har en fin konsistens.
- Nu är den färdig, lägg i degen i en plastpåse. Lägg degen i kylskåpet, och låt den var där i en dag.
Jag
jobbar med Evelina.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar