Spagetti och köttfärssås
ingredienser:
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
150 g köttfärs
1 ½ dl krossade tomater
2 krm salt
1 krm peppar
1 krm paprikapulver
2 krm örtkryddor (om man
vill)
2 msk tomatketchup eller 1
msk tomatpuré
klippt persilja (till
garnering)
till stekningen behövs 1
msk matfett
så här gör du:
- skala och hacka löken.
- Värm matfettet i en stekpanna eller stekgryta
- fräs löken tills den fått ljusgul färg.
- Lägg i köttfärsen och låt den brynas tillsammans med löken i ca 5 minuter. Finfördela färsen tills den blir grynig.
- Tillsätt krossade tomater, kryddor och tomatketchup eller tomatpuré. Låt den sjuda i 5 min. på svag värme. Tillsätt ev vatten om det behövs.
- Skölj och klipp persiljan och strö över.
jag jobbade med Razvan och
det gick bra. Det blev gott!
Vi tog i peppar, salt och
krossade tomarer.
Eftersysslan var att plocka
ur diskmaskinen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar