tisdag 13 november 2012

spagetti och köttfärsås


Spagetti och köttfärssås

ingredienser:
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
150 g köttfärs
1 ½ dl krossade tomater
2 krm salt
1 krm peppar
1 krm paprikapulver
2 krm örtkryddor (om man vill)
2 msk tomatketchup eller 1 msk tomatpuré
klippt persilja (till garnering)

till stekningen behövs 1 msk matfett

så här gör du:
  1. skala och hacka löken.
  2. Värm matfettet i en stekpanna eller stekgryta
  3. fräs löken tills den fått ljusgul färg.
  4. Lägg i köttfärsen och låt den brynas tillsammans med löken i ca 5 minuter. Finfördela färsen tills den blir grynig.
  5. Tillsätt krossade tomater, kryddor och tomatketchup eller tomatpuré. Låt den sjuda i 5 min. på svag värme. Tillsätt ev vatten om det behövs.
  6. Skölj och klipp persiljan och strö över.

jag jobbade med Razvan och det gick bra. Det blev gott!

Vi tog i peppar, salt och krossade tomarer.

Eftersysslan var att plocka ur diskmaskinen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar