Jordgubbs- och Hallonkräm
300 färska hallon och jordgubbar
2-3 dl vatten
2-3 msk socker
1 ½ msk potatismjöl
Gör så här:
- tvätta 300 g färska hallon och jordgubbar och skär dem i mindre bitar.
- Koka upp vattnet och sockret, och lägg sedan i bären.
- Koka på svag värme tills bären är mjuka i ca 5 min.
- blanda ½ dl vatten med potatismjölet i en redningsbägare, och skaka.
- Häll i reningen sakta i kastrullen, och rör om hela tiden. Använd en trägaffel så att det inte klimpar sig.
- Koka upp under omrörning.
- När man ser den första bubblan är krämen färdig.
- Låt krämen kallna under lock, annars bildas det skinn på krämen.
Jag jobbade med Evelina.
Vår kräm blev jättebra!
Jag har lärt mig att göra kräm, det
har jag faktiskt inte gjort innan. Så det var roligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar