fredag 20 september 2013

Fiskgratäng med sallad


    Jag gjorde en fiskgratäng, eftersom jag gillar fisk. Den bestod av potatismos, fisk, dillsås och sallad.
    Jag gjorde min maträtt till fyra personer. Två av dem är glutenallergiker och tål inte gluten som finns i mjöl. Därför tog jag maizena redning i min dillsås istället för vanligt mjöl.
    Jag försökte att ha en så låg budget som möjligt när jag gjorde min maträtt. Så jag tog egenodlade morötter och gräslök. Min måltid gick på ungefär 95 kronor, vilket var inom min budget.
    Ja, jag hade tänkt använda fler egenodlade grönsaker, men tyvärr så hann jag inte plocka eftersom grönsakslandet finns en bit bort ifrån där vi bor.
    Först så började jag att fundera över vad det egentligen var som jag ville laga, och kom fram till att jag ville göra en fiskrätt. Sedan försökte jag komma på vad man skulle kunna ha till den. Då kom jag på att jag kanske kunde göra eget potatismos, och en sås. Jag bestämde mig också för att göra en sallad. Jag kom då på iden om att göra en fiskgratäng.
    Jag skrev upp allt jag behövde för att kunna göra min maträtt. Så jag tänkte på vad man kunde ha för ingredienser, och ifall jag kunde plocka någonting från grönsakslandet. Och det kunde jag. Efter att jag kommit på vad jag skulle ha för ingredienser i såsen och potatismoset, började jag att skriva en inköpslista på vad jag behövde för att kunna tillaga maten.
    Jag valde denna rätten för att jag tycker om fisk. Anledningen till att jag valde de ingredienser som jag gjorde var för att jag tyckte att de passade till det jag skulle göra.
    Jag tycker att min rätt blev jättebra. Jag var speciellt nöjd över smaken och utseendet. Så jag blev jättenöjd.
    Det ända som jag tycker att jag skulle kunna förbättra är att planera hur jag skulle gjort min maträtt lite bättre. För att det tog lite längre tid än vad jag hade planerat att det skulle ta.
    För att se hur jag gjorde när jag tillagade maten, kolla filmen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar