fredag 4 oktober 2013

Kanelbullar


ingridienser:
50 g margarin
2 dl mjölk
25 g jäst = ½ paket
½ dl socker
1 krm salt
5-6 dl vetemjöl
av. 20 st pappersformar

fyllning
2 msk margarin
2 msk socker
1 tsk kanel, kardemumma eller vaniljsocker

pensling:
1 ägg

gör så här:
  • smält margarinet i en kastrull.
  • tillsätt mjölken och värm den till 37° = fingervarmt.
  • smula ner jästen i en skål. Häll degspadet över. Blanda med en träsked.
  • tillsätt socker, salt och 4 ½ dl utav mjölet.
  • arbeta degen smidig och tillsätt mer mjöl om det behövs. Arbeta degen tills den släpper skålen.
  • Låt degen jäsa i 10 min under bakduk.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • placera ut pappersformar på en plåt eller smörj en plåt.
  • ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta tills den släpper bakbordet.
  • Dela degen i två delar. Kavla ut varje bit till en rektangel.
  • lägg hälften utav fyllningen på varje del. Rulla ihop degen till en rulle.
  • Skär varje rulle i 10 lika stora bitar och ställ dem i pappersformar eller ställ dem direkt på bakplåtspappret.
  • Låt bullarna jäsa med bakduk över.
  • pensla med uppvispat ägg. Srö över ev. Pärlsocker.
  • grädda dem mitt i ugnen i ca 6 minuter.


    Jag jobbade med Evelina.
    De blev goda! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar