torsdag 12 september 2013

spagetti med köttfärssås


Ingredienser:
150 g köttfärs
1 morot
½ lök
2 dl krossade tomater
½ dl mjölk
ketchup
kalvfond
majs
smör/matfett

Kryddor:
paprika
gurkmeja
salt
peppar

Att äta till:
spagetti

Gör så här:
  1. Börja med att bryna köttfärsen i en kastrull tillsammans med matfettet.
  2. Börja med att skala moroten och löken. Hacka sedan till lagom stora bitar, och blanda i tillsammans med köttfärsen.
  3. Låt steka i ca 5 minuter.
  4. Häll sedan i krossade tomater, och mjölken. Blanda sedan till en sås.
  5. Häll nu i majsen, och kalvfonden, och rör om.
  6. Krydda med lagom mycket paprika, gurkmeja, salt och peppar.
  7. Häll upp vatten i en kastrull till spagettin.
  8. Häll i spagettin i kastrullen.
  9. Låt köttfärssåsen stå på plattan, och koka i ca 10 min.

Färdigt!

Jag jobbade med Evelina, och vår mat blev faktiskt ganska god. Vi följde inte något recept utan vi blandade ihop en köttfärssås ändå. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar