Ingredienser:
150
g köttfärs
1
morot
½
lök
2
dl krossade tomater
½
dl mjölk
ketchup
kalvfond
majs
smör/matfett
Kryddor:
paprika
gurkmeja
salt
peppar
Att
äta till:
spagetti
Gör
så här:
- Börja med att bryna köttfärsen i en kastrull tillsammans med matfettet.
- Börja med att skala moroten och löken. Hacka sedan till lagom stora bitar, och blanda i tillsammans med köttfärsen.
- Låt steka i ca 5 minuter.
- Häll sedan i krossade tomater, och mjölken. Blanda sedan till en sås.
- Häll nu i majsen, och kalvfonden, och rör om.
- Krydda med lagom mycket paprika, gurkmeja, salt och peppar.
- Häll upp vatten i en kastrull till spagettin.
- Häll i spagettin i kastrullen.
- Låt köttfärssåsen stå på plattan, och koka i ca 10 min.
Färdigt!
Jag
jobbade med Evelina, och vår mat blev faktiskt ganska god. Vi följde
inte något recept utan vi blandade ihop en köttfärssås ändå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar