torsdag 23 maj 2013

Rabarberkaka och vaniljsås


Ingredienser till rabarberkakan:
1 ägg
0,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl 150 g rabarber
40 g margarin
pärlsocker

Till formen:
smör
ströbröd

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Smörj och bröa en form ca 24 cm i diameter.
Vispa lätt ihop ägget och sockret. Blanda sedan ner mjölet lite i taget.
Häll smeten i formen, och skär rabarbern i skivor. Lägg rabarberbitarna över smeten.
Täck med tunns skivor av smör, och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills den känns torr.

Rabarberkakan

Ingredienser till vaniljsåsen:
1 ägg
1 msk socker
1 tsk potatismjöl
2 dl mjölk
½ -1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Blanda ägg, socker, potatismjöl och mjölk.
Sjuda blandningen på svag värme tills såsen tjocknat. Den ska inte koka.
Häll upp såsen i en annan skål, och vispa i den då och då tills den svalnat.
Smaksätt såsen med vaniljsocker.

Jag jobbade med Benjamin.
Rabarberkakan blev god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar