måndag 21 oktober 2013

Ugnsbakad falukorv med ris och grönsaker



Ugn: 200° Till: 2 personer

Ingredienser till falukorven:
majs
lök
1 äpple
ketchup
ost
falukorv

Grönsaker:
1 morot
1, 5 dl ärtor
1 dl bönor
2 dl broccoli

Tillbehör:
ris

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Börja med att dela falukorven i tunna skivor, men inte ända ner. Lägg den sedan i en form.
  3. Ta fram löken och äpplet och dela i lagom stora skivor. Lägg sedan äppelbitarna och lökskivorna i falukorven. Ta fram majs, ost och ketchup. Lägg även detta mellan falukorven, lägg på så mycket du vill ha.
  4. Sätt in falukorven i ugnen, och börja med grönsakerna och riset. Mät upp två deciliter vatten i en kastrull och låt det sjuda. När det sjuder kan du lägga i riset. Låt koka tills vattnet har försvunnit.
  5. Lägg sedan i grönsakerna i en kastrull och koka tills de är färdiga. Salta riset och grönsakerna.
  6. Kolla till falukorven under tiden, den är färdig när osten har fått färg.
  7. Lägg upp på tallrik och servera.

Jag jobbade med Emilia, och vår mat blev jättebra!
Vi hade kunnat ha falukorven i ugnen lite längre eftersom den inte var riktigt varm i mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar