onsdag 13 mars 2013

Potatis och falukorv med vitkålsstuvning


Till stuvningen behöver du:
200g vitkål
1,5 msk smör
2 msk vetemjöl
1,5 dl mjölk

Gör såhär:
  • Börja med att hacka eller strimla vitkålen i små bitar.
  • Häll vatten i en kastrull och koka upp vattnet. När vattnet kokar häller du i vitkålen. Låt den koka i ca 3-7 min.
  • Ta fram en sil och häll i vitkålen så att vattnet rinner bort.
  • Ta samma kastrull och häll i mjölken och mjölet. Rör om under uppkokning. När mjölet och mjölken börjat bli tjock häller du i smöret och vitkålen. Låt det stå på plattan i ca 1-2 min.

Att äta till:
falukorv
potatis

Jag jobbade med Moa.
Vår stuvning blev bra, och det var godare än vad man trodde!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar