torsdag 7 februari 2013

Köttbullar


Köttbullar

Köttfärs:

Ingredienser:
2 msk ströbröd
3 msk vatten
1 msk riven gul lök
150 g köttfärs
2 krm salt
½ krm peppar
½ ägg (2 msk)

gör så här:
blanda vattnet med ströbrödet i en bunke, och låt det stå så en stund.
Under tiden kan man skala och skära löken.
Tillsätt köttfärsen, löken, ägg, peppar och salt i bunken.
Rör tills färsen blir smidig

Köttbullar:

ingredienser:
en sats köttfärs (receptet ovanför)
2 gula lökar
1 msk margarin

Gör så här:
sätt på plattan, och stekpannan.
Skölj en skärbräda, och skölj händerna så att färsen inte fastnar på händerna
forma och rulla lagom stora köttbullar och lägg dem på skärbrädan.
Lägg i en klick margarin i stekpannan. Och låt det bli ljusbrunt.
Bryn sedan köttbullarna i stekpannan. Sänk värmen och låt dem eftersteka.

tillbehör:
potatis/ potatismos
sallad

Jag jobbade med Razvan

Det blev bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar