Köttbullar
Köttfärs:
Ingredienser:
2 msk ströbröd
3 msk vatten
1 msk riven gul lök
150 g köttfärs
2 krm salt
½ krm peppar
½ ägg (2 msk)
gör så här:
blanda vattnet med ströbrödet i en
bunke, och låt det stå så en stund.
Under tiden kan man skala och skära
löken.
Tillsätt köttfärsen, löken, ägg,
peppar och salt i bunken.
Rör tills färsen blir smidig
Köttbullar:
ingredienser:
en sats köttfärs (receptet ovanför)
2 gula lökar
1 msk margarin
Gör så här:
sätt på plattan, och stekpannan.
Skölj en skärbräda, och skölj
händerna så att färsen inte fastnar på händerna
forma och rulla lagom stora köttbullar
och lägg dem på skärbrädan.
Lägg i en klick margarin i stekpannan.
Och låt det bli ljusbrunt.
Bryn sedan köttbullarna i stekpannan.
Sänk värmen och låt dem eftersteka.
tillbehör:
potatis/ potatismos
sallad
Jag jobbade med Razvan
Det blev bra!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar