onsdag 10 oktober 2012


Bikarbonatsbullar

jag jobbade med Nathalie.
Sätt ugnen på 175-200°

så här gör du:

Blanda alla torra ingredienser
1 dl grahamsmjöl
1 ½ dl vetemjöl
½ dl grovt rågmjöl
½ tsk salt
½ dl solroskärnor
¼ dl linfrön
¼ dl torkade aprikoser
½ tsk bikarbonat

Blanda resten utav ingredienserna i en annan bunke
2 ½ dl filmjölk
2 ½ msk sirap

  • Blanda i lite åt gången av de torra ingredienserna (ej aprikoserna) i filmjölken, rör om efter var gång.
  • Hacka aprikoserna och blanda i dem.
  • När allt är blandat klickar ni ut lagom stora klickar på ett bakplåtspapper.
  • Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. De skall ej vara kladdiga när du sticker an provsticka i dem och de skall vara hårda på ytan

Resultat: dem blev fina och goda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar