fredag 17 januari 2014

Köttfärspaj

Pajdeg:                                  Ugn: 250°
1 1/2 dl vetemjöl
50 g kallt margarin
1 msk vatten
FDyllning:
1 gul lök
1/2-1 dl konserverad svamp
1 msk margarin
150 g köttfärs
1/4-1/2 paprika
2 krm salt
1/2-1 tsk timjan
1 msk vetemjöl
1 msk chilisås
1 1/2 dl vatten
1/2 buljongtärning

Tillbehör: 
sallad

Gör så här:
Börja med att mäta upp mjölet till pajdegen i en skål.
Smula sedan sönder margarinet i mjölet med händerna.
Sedan tillsatte vi vatten och arbetade ihop allt till en deg.
Om du vill kan du låta degen vila en stund i kylen.
Börja sedan med att skala och hacka löken i små bitar.
Fräs löken tillsammans med svampen i en stekpanna med margarin. 
Höj värmen en aning, och lägg i köttfärsen. 
Lägg i paprikan, och blanda ihop med det andra.
Smaksätt med salt och timjan, häll också i vetemjölet, chilisåsen och buljongtärningen. 
Rör om och häll sedan i vattnet, och låt koka i 5 minuter.
Ta ut degen ur kylskåpet, och ta fram en pajform. 
Ta av köttfärsen från spisen, och häll över den i pajformen.
Kavla ut pajdegen, och lägg den som ett täcke över köttfärsen. 
Sätt in i ugnen i 20 minuter. 

Jag jobbade med Rebecka, och vår paj blev både bra och god. Jag tyckte att vi jobbade bra, det vi kunde ha gjort annorlunda är väl att kavla ut degen lite finare. Men vi gjorde ett bra enligt mig.


Om jag ska vara helt ärlig så tänkte vi inte så mycket på tallriksmodellen, eftersom vi kom lite senare till lektionen och ville börja jobba så fort som möjligt för att komma ikapp. Men vi fick med protein som finns i köttfärsen, och kolhydrater som finns i pajdegen eftersom det är vetemjöl i det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar